Edície 2016

FUJIFILM na veľtrhu FESPA 2016 v Amsterdame

Stánok FUJIFILM sa nachádzal v hale 1/G70, kde sa návštevníci mohli inšpirovať novinkami digitálnej tlače predstavenými po prvýkrát v Európe. Vysokokvalitná tlač bola viditeľná v každej oblasti. Prvý raz bola predstavená nová hybridná tlačiareň Uvistar Hybrid 320.

Uvistar Hybrid 320

V nadväznosti na úspech Uvistaru II a Uvistaru Pro8, nová verzia pridáva rad nových funkcií, ktoré rozširujú možnosti tlače. Jednou z nich je rozšírenie farieb CMYK Light farby (Lc, Lm, Lk) a Orange. Biely atrament zostáva ako možnosť na doplnenie svojej konfigurácie. Tlačové hlavy Dimatix Q class disponujú variabilnou kvapkou tlače 10, 20 a 30 pikolitrov. Ďalším výrazným vylepšením je 6-zónový vákuový stôl s maximálnou šírkou tlače 3,20 m a výškou potláčaného média 50 mm. Rýchlosťou sme taktiež nezaostali za predchádzajúcimi verziami. Nový Uvistar Hybrid 320 tlačí rýchlosťou 200 m2/h.

Flatbed tlačiarne

Najnovší model z portfólia Fujifilm Acuity flatbed – Acuity Select 20 series, ktorý je v predaji od marca tohto roku, bol tiež predstavený na tomto veľtrhu. Zákazníci mali možnosť vidieť na vlastné oči fotografickú kvalitu tlače aj vďaka novým farebným kanálom Lc a Lm. Rýchlosť 35 m2/h a maximálny formát tlače 3,05 x 2,50 m zostali nezmenené. Registračné piny po obvode tlačiarne slúžia k presnému uloženiu média pre okrajovú tlač. Tlačiareň je možné dodať v týchto konfiguráciách: CMYK / CMYK+W+Clear / CMYKLcLm / CMYKlcLm+W+Clear / CCMMYK+W+Clear. Prídavné kanály Clear a W môžu byť v konfigurácii W+W alebo Clear+Clear .

Vákuovo tvarovateľný atrament

Ako aj na predošlých výstavách, do popredia sa dostáva vákuovo tvarovateľný atrament, ktorý spoločnosť Fujifilm dodáva do svojich tlačiarní Acuity Select. V stánku Fujifilm bol riaditeľ spoločnosti Tismo Product pán Hendré Vos, ktorý ako prvý v Európe začal používať tento typ atramentu na tlačiarni Acuity Select. Výsledkom sú unikátne produkty.

LED tlačiareň

Fujifilm Acuity LED 1600 II je druhá generácia veľkoformátovej tlačiarne s fotografickou kvalitou tlače a rozlíšením 1200 x 1200 dpi. Disponuje 5 módmi, kde najrýchlejší expresný dosahuje rýchlosť 33 m2/h, pri tlači lakom a bielou je rýchlosť polovičná. Ponúka aj možnosť tlače zo stola šírky 1,6 m, dĺžky 3,2 m a hrúbky materiálu 13 mm. V danej tlačiarni sú použité hlavy FUJIFILM Dimatix Q-class, ktoré majú variabilnú kvapku tlače od 11 – 44 pikolitrov. Atramenty Uvijet LL v konfigurácii CMYK+ LC + LM + W + Clear sú dodávané v 600 ml baleniach. Pre okamžité vytvrdenie atramentu na potlačenom materiáli slúžia LED lampy so svietivosťou 10.000 hodín. V druhej generácii tlačiarne sa môžeme stretnúť s viacerými vylepšeniami ako napríklad funkcia automatického nastavenia časovania tlače podľa výšky tlačových hláv  nad materiálom pre optimalizáciu rozlíšenia, prípadne voľby prisávania vákua pre tenké alebo veľmi ťažké materiály. Novinkou je taktiež tlač troch vrstiev CMYK LCLM+W+Clear súčasne v jednom prechode.

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tlačidlo Späť hore