∷ Z aktuálneho vydania

PACKETA JE VIAC EKO

PP 2/2023

Doručovať jej pomáhajú aj krabice z obnoviteľných materiálov.

Veľké červené boxy poznajú najmä vodiči Packety a partnerské výdajné miesta. Sú používané na prepravu zásielok medzi expedičnými depami, kamennými výdajnými miestami a samoobslužnými Z-BOXmi. A v súčasnosti sú tradičné hnedé kartónové škatule nahradené červenými kartón-plastovými boxami vyrobenými na mieru, ktoré vydržia až 10-krát dlhšie ako ich štandardné verzie. Cieľom Packety je znížiť spotrebu jednorazových obalových materiálov a byť o niečo udržateľnejší a ekologickejší.

Obalové materiály tvoria v doručovateľských službách veľkú tému. Svoje o tom vie Packeta, ktorá na Slovensku prevádzkuje najväčšiu sieť podacích a výdajných miest pre zásielky. Len za minulý rok počet prepravených zásielok stúpol o viac ako 40 %. Konečný obrat dosiahol 257 miliónov eur, čo je o 23 percent viac ako pred rokom. Najviac vyťaženým dňom bol 19. december 2022, kedy bolo spracovaných viac ako 280 tisíc zásielok. Ide o najviac spracovaných zásielok doručovateľskou službou

za jeden deň na Slovensku.
V Packete myslíme na budúcnosť. Cítime zodpovednosť voči budúcim generáciám a z toho dôvodu, ako spoločensky zodpovedná firma, volíme smer, ktorý je ohľaduplný k životnému prostrediu. Neustále hľadáme cesty, ako minimalizovať dopady logistiky na našu planétu. Aj preto sme sa rozhodli prejsť na ekologickejšie riešenie obalov, ktorými sú na mieru vyrobené vratné obaly z materiálu Akylux,“ konštatuje Alexander Jančo, výkonný riaditeľ Packeta na Slovensku.

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tlačidlo Späť hore