∷ Z aktuálneho vydania

WORKSHOP – PRIPRAVENÉ DO TLAČE No. 2

PP 2/2023

Europapier Slovensko spolu so svojimi partnermi – spoločnosťou Arctic Paper a Úniou grafických dizajnérov Slovenska, zorganizovali koncom marca už 2. ročník workshopu, ktorý opäť do priestorov Novej Cvernovky v Bratislave prilákal veľký počet grafikov, dizajnérov, tlačiarov, študentov, proste všetkých, ktorých zaujíma tlač a správna príprava dát.

Minulý rok sme zorganizovali workshop a záujem oň prevýšil naše očakávania a aj kapacitné možnosti priestorov, kde sme dokázali privítať do 120 účastníkov. Veľmi nás potešilo množstvo pozitívnych ohlasov a nakoľko sme počas workshopu ani zďaleka nevyčerpali všetky zaujímavé témy, rozhodli sme sa pripraviť jeho pokračovanie,“ vysvetľuje Zuzana Roháčková, marketingová manažérka spoločnosti Europapier Slovensko.

Lektorom celého podujatia sa stal už osvedčený Pavel Kordoš, absolvent Katedry polygrafie CHTF STU, ktorý sa od roku 1991 aktívne venuje predtlačovej príprave a spolupracoval na mnohých projektoch s grafickými štúdiami či vydavateľstvami. Príležitostne prednáša o predtlačovej príprave, typografii, správe farieb a je aj spoluautorom publikácie Polygrafické minimum. Svojím vystupovaním si získal publikum tak, že v miestnosti by ste počuli  padnúť aj špendlík.

Spočiatku som sa obával „veľkolepého“ formátu workshopov – veľký priestor, veľa účastníkov… Ale ukázalo  sa, že to funguje aj takto. Tešil ma úprimný záujem a aktívna účasť. Aj pri vyše 100 účastníkoch bol  priebeh pomerne živý a komunikatívny. Podľa mňa je dôležité o témach hovoriť jednoducho, zrozumiteľne a s  uvádzaním príkladov z praxe. Sústrediť sa na to, čo je naozaj dôležité a čo človek k úspešnému zvládnutiu predtlačovej prípravy naozaj potrebuje. Nie som človek, ktorý by si pripravoval presne načasovanú prezentáciu. Viac mi vyhovuje nechať akcii …

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pozri tiež
Zatvoriť
Tlačidlo Späť hore