∷ Z aktuálneho vydania

INKJET DAYS 2023 ALEBO KOCKY SÚ HODENÉ

PP 2/2023

Pozvánka na podujatie organizované spoločnosťou KYOCERA Document Solutions Czech v dňoch 7.-9. marca sľubovala množstvo zaujímavých a užitočných informácií zameraných na trendy nie len v atramentovej tlači, ale polygrafii a technologických inováciách v nej vo všeobecnosti. Organizátori nie len vopred avizovali, že technológia atramentovej tlače prechádza dynamickým vývojom a čoraz viac komerčných tlačiarní na nej stavia svoju budúcnosť, ale v programe aj vytvorili priestor na prezentovanie očakávaných trendov a už aj skúseností užívateľov produkčných atramentových zariadení TASKalfa Pro 15000c, ktorých bol v minulom roku nainštalovaný v Českej republike rekordný počet a ďalšie budú nasledovať v tomto roku a pravdepodobne aj na Slovensku.

Po privítaní účastníkov obchodným riaditeľom Bohumilom Hlouchom vystúpil ako prvý Jaroslav Švejda, biznis poradca a manažér zo spoločnosti Heidelberg Praha, aby uviedol účastníkov – manažérov z českých tlačiarní do aktuálnej situácie na českom a slovenskom trhu polygrafie a predstavil im trendy, ktoré prevládajú a budú sa výraznejšie prejavovať aj v budúcnosti tohto odvetvia, a to nie len u nás, ale celosvetovo.

Pri prezentácii globálnych polygrafických trendov uvádzal informácie a výhľady do roku 2027 publikované jednou z najväčších prieskumných autorít na obaly, papier a odvetvie tlače Smithers Pira Consultancy.

Výhľady poukazujú na skutočnosť, že v odvetví tlače má stabilné, vysoké postavenie hárkový ofset, avšak najprogresívnejší nárast v budúcich rokoch môžeme očakávať práve v digitálnej atramentovej tlači, ktorej objem má do roku 2027 narásť až o 8,2 %, čo je najviac zo všetkých printových technológií. Tento očakávaný nárast je dokonca o 2,5 % vyšší, ako je očakávaný nárast objemu celej digitálnej tlače. Z očakávaných, dnes už chronicky známych trendov prezentoval  pán Švejda nárast objemov v obalovej a etiketovej výrobe, pokles výroby publikácií a spotreby plastov, ktoré bude nahrádzať pod tlakom ekologizácie života opäť papier ako jeden z obnoviteľných zdrojov. Ekologizácia života, výroby

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tlačidlo Späť hore